Project Description

PARKING LOT 15D

PROJECT DESCRIPTION

Engineering and construction administration services for a 240 space parking lot at the University of Alabama at Birmingham. In response to sustainability and environmental concerns on an urban campus, this project incorporated the design of a bio-swale, an urban landform used to convey surface water in order to enhance infiltration and reduce surface runoff. The bio-swale serves to reduce sediment load and other water pollutants from reaching natural watercourses. At DCS, we place a strong emphasis on well-designed low impact developments and cost effective solutions, which consider environmental concerns.

OWNER

University of Alabama at Birmingham

PROJECT SIZE

3 Acres

CONSTRUCTION COST

$1,100,000

COMPLETION

2012

SERVICES

Civil Site